Hogyan hat a gyermekkorod az életedre?

Érezted már, hogy újra és újra megtörténik veled ugyanaz? Lehet, hogy mással, vagy másképpen, de lényegében újra és újra belelépsz ugyanabba a helyzetbe? Amikor még kisgyermekek vagyunk, nem alakulnak ki bizonyos szűrők az életünkben. Nem mérlegeljük, hogy ez most jó vagy rossz, ami történik, nem szelektáljuk, hanem nagyjából mindent elfogadunk úgy, ahogy van, és elraktározunk, mint tapasztalat. Mi az a tudatalatti minták felülírása?

Gyermekkorban szerzett viselkedésminták

Erich Berne, a kanadai származású híres pszichiáter szerint, a gyermekkorunkban szerzett viselkedésminták olyanok, mint egy film forgatókönyve, ami előírja a színészek számára a szerepüket. Ha akarjuk, ha nem, beépül a tudatalattinkba, ahol aztán később valamilyen “hívó szóra” vagy bizonyos helyzetekben aktiválódik, és ösztönösen cselekszünk. Például, ha sietni kell, vagy stressz helyzet áll fenn, akkor ez nagyon igaz. Ilyenkor nem gondolunk át tudatosan reakciókat, döntéseket, és ezek a programok határozzák meg a cselekedeteinket.

Ha már érezted többször, hogy tudod, mit kellene tenned, de ha ott a helyzet, mégsem azt teszed, akkor biztos lehetsz abban, hogy a tudatalattidban futó programok irányítanak. Ha felismered ezeket a programokat és tudatosítod magadban azokat, akkor meg is tudod változtatni.

Dr. Lovas Gyöngyi vagyok, a DokiMarketing rendszer megálmodója.


DokiMarketing Orvosi Vállalkozások Üzleti Tanácsadójaorvosi és egészségmegőrzéssel kapcsolatos vállalkozások számára (néha másoknak is) komplex marketing-stratégiai tanácsadás megvalósítással együtt, mentorálás, tréningek.

Freud szerint van a tudatalatti program és a tudattalan program külön! Mindez hasonlít a jéghegy víz alatti részéhez.

Azt mondják, a tudatos tartalom mindössze 5 %,

a többi 95% tudattalan (félelmek, erőszakos késztetések, elfogadhatatlan szexuális vágyak, irracionális kívánságok, erkölcstelen késztetések, szégyenteljes élmények, önző szükségletek)

és tudatalatti (emlékek, elraktározott tudás) TARTALOM!

Tudatalatti minták felülírása

Hogyan lehet a tudatalatti mintákat felülírni?

Nos, ehhez úgy férsz hozzá, ha áttöröd az agyad elemző funkcióját, és aki meditál, az pontosan ezért csinálja, és ezt csinálja. A meditáció ezért nem valami “ördögi akármi”, hanem egy nagyon hatékony újra-programozás, de vigyázni kell, hogy jó kezekben legyen, mert persze lehet mást is beprogramozni, lásd hipnózisban adott utasítások… de erről majd máskor írok.

A jó hatás az lehet akár egy öngyógyítás is, bizony!

Megteheted, hogy saját magad számára placebó hatást csinálsz a gondolataid által! Ehhez van egy videós tanításom, amely része a “2 tanfolyam” programomnak, amelyről minden tudnivalót ide kattintva találsz, és jöhetsz is ezeket megtanulni, ha lehetőséged van rá. Érdemes!

Ha tetszett, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Bemutatkozásom:   A nagy miértem!

Szeretettel ölellek:
Gyöngyi

DokiMarketing blog